Så lyckas du med planeringen

Du ska iväg och campa och känner kanske både lycka och stress. Att campa är otroligt roligt, men skiljer sig en del från att åka på en utlandssemester med hotell och all inclusive. Campingarna idag har utvecklats otroligt mycket om man jämför med några år tillbaka. Förr var det inte ovanligt att camping ansågs som något som endast personer med sämre ekonomi gjorde för att komma iväg under sommaren, men campingtrenden har idag blivit så stor att alla typer av människor väljer att semestra på just detta sätt. I takt med att camping blev mer och mer populärt så började även campingplatserna att utvecklas. Idag kan man hitta campingar som är fyrstjärniga och som erbjuder allt från lekland, vattenland, spa och mycket mer.

Trots det så betyder det inte att man inte behöver planera inför sin campingsemester. Det är mycket som man behöver ha med sig och en hel del saker som man måste fundera över innan man beger sig av. Vid det här laget kanske man redan har hittat och bokat en campingplats eller en stuga på en camping som man känner sig bekväm med och det är nu det roliga kommer in i bilden, packning.

För att packningen ska bli så enkel som möjligt är det bäst att göra en lista på allt som behöver tas med. Tänk på de vardagliga sakerna som kommer att användas, t.ex. tandborstar, kläder, schampo, handdukar och t.ex. toalettpapper. Fundera över vad som finns tillgängligt på campingplatsen och se över din lista för att se om det finns saker som du kan plocka bort. Det är inte alltid en campingplats har en så komplett hemsida att man kan se alla de saker som ingår när man hyr plats och finns inte detta gör man rätt i att kontakta campingen innan avfärd. På så sätt vet man vilka saker som man behöver stå för själv och vilka man får tillgång till.

En annan sak som är viktig att fundera över är maten. Finns det restauranger i närheten av campingen? Affärer där man enkelt kan handla eller behöver man ha med sig all mat själv? Om man vill ta med sig mat är det viktigt att tänka på hur man ska förvara maten under tiden man campar. Hyr man en stuga eller har en husvagn/husbil så finns kylskåp oftast tillgängligt, men ska man bo i ett tält är det nödvändigt med en kylväska som kan hålla maten fräsch.

Sammanfattning

Kontakta campingen för att se vilka föremål eller produkter som finns tillgängliga på platsen. Hör dig för med campingen om det är några av dessa saker som inkluderas i priset när du hyr campingplats. Om du inte redan vet om hur området för campingen (och närliggande område) ser ut så kontrollera detta innan. Det är mycket trevligare att bege sig av när man vet exakt hur man ska färdas och hur man tar sig fram till campingen.

Packa bara saker som du kommer att behöva. Majoriteten av alla människor som befinner sig på en anordnad campingplats får tillgång till affärer om något skulle saknas, men inte i natur och vildmark.

Comments are closed.