Misstag att undvika

Bli ett riktigt proffs på camping genom att undvika misstag. Att campa är väldigt roligt, prisvärt och dessutom har man nära till naturen och möjligheter till det mesta. Genom att göra rätt från början kan du höja hela upplevelsen markant och få ut det mesta av din campingsemester.

  • Boka direkt! – Det finns ingen anledning att vänta. Campingtrenden har blivit allt mer populär och fler och fler människor väljer bort chartersemestrar för campingplatser. Om man inte är ute i god tid finns det risk att man inte får någon plats, speciellt om man planerar att campa på populära ställen som t.ex. Pite havsbad eller Böda Sand.
  • Nöjd dig inte – När man ska iväg på semester utomlands är det mycket research. Man kollar upp området, hotellet, restauranger i närheten, stränder och aktiviteter. Lika mycket tid bör du lägga på att välja campingplats, eftersom det kan skilja sig otroligt mycket från ställe till ställe. Läs gärna recensioner från tidigare besökare och titta på kartor för att se hur området ser ut. Välj inte första bästa camping, utan ha is i magen och hitta en som du verkligen kommer bli nöjd med.
  • Glöm inte campingkortet – På alla campingar som är anslutna till campingorganisationen SCR behöver man ha ett campingkort för att kunna få bo på platsen. Campingkortet kostar inte mer än 150 kronor och räcker då för ett helt år. Kortet behöver inte förbeställas, utan kan enkelt köpas på plats. Däremot kan det kännas en aning surt att ha en extra avgift som man inte varit medveten om.
  • Stjärnor – Återigen kan en campingsemester liknas mycket med en charterresa och risken finns att man stirrar sig blind på antalet stjärnor som campingplatsen har fått. Innan du väljer camping så bör du utgå från vad du vill ha ut av din semester. Vill man fiska krabbor eller ta långa promenader i skogen kanske det gott och väl räcker med en campingplats som har 2 till 3 stjärnor, istället för 5.
  • Se dig om – Ett mycket vanligt misstag är att man blir alldeles för bekväm av sig. På campingplatsen finns det möjlighet till god mat, sol, aktiviteter för vuxna och barn och naturligtvis vackra stränder för bad. Hela grejen med att campa är dock att se sig omkring i omgivningen och upptäcka alla de nya platser som man ännu inte sett. Många campingplatser erbjuder möjlighet att hyra kanot eller cykel. Ta på dig hjälmen eller flytvästen och se dig omkring.
  • Ljudnivå – En camping är inte en plats för vilda fester, 50-års kalas eller 20-års fester. En camping är en plats där människor samlas för att njuta och få en avkopplande stund tillsammans med vänner och familj och det är mycket viktigt att man visar hänsyn till varandra. Visst går det naturligtvis bra att fira sig själv eller en rolig händelse på en camping, men kom ihåg att även oskrivna regler gäller och se till att lugna er till 22.00.
  • Nära till allt – Innan du bokar din campingplats bör du ha koll på området. Kolla upp vart eventuella kök och toaletter ligger om du vill vara i närheten av dessa.

Comments are closed.