Allt för campingen

Att bege sig ut och campa är väldigt roligt och något som många människor uppskattar. Trots att det är så kul är det många som ändå tycker att det är betydligt svårare att packa införeän camping, än att packa inför en solsemester i t.ex. Spanien. Med denna campinglista kan du enklare komma igång med packningen och slipper dessutom släpa på onödiga prylar.

  • Tält – Idag är det många som väljer att campa med sin husbil eller husvagn, men hur är det om man inte har tillgång till något av dessa? Ett tält är en av de viktigaste punkter att fundera över, då tältet kommer att fungera som ens “hem” under tiden man campar. Bra och högkvalitativa tält går att köpa i många sport- och friluftsaffärer, men för att du ska bli nöjd med ditt tält behöver du först fundera på hur många som ska få plats i tältet, vilket klimat du kommer tälta i och hur enkelt det är att sätta upp tältet. Satsa på ett tält med allrum om du vill ha tillgång till mer utrymme.
  • Sovsäck – Att sova i tält är faktiskt bekvämare än många tror, om man har rätt utrustning det vill säga. Vill man ha mycket utrymme och rörelsefrihet bör man välja en sovsäck i en rektangulär form och vill man kunna sova tillsammans med någon bör man välja sovsäckar som går att koppla ihop med varandra. Välj en sovsäck som är lagom varm och glöm inte bort vikten av ett bra liggunderlag.
  • Belysning – Lampor och andra mysiga sken är något som faktiskt glöms bort ganska ofta. Satsa gärna på flera typer av lampor, t.ex. en som kan hängas upp som en lykta och en som kan ställas i tältet. Glöm inte bort ficklampor.
  • Köksredskap – Även om det finns tillgång till café eller restauranger på en camping så är det många som föredrar att laga maten själv. Det finns färdiga “camping-kit” som innehåller allt från kastruller, stekpannor och stormkök. När det kommer till tallrikar och bestick bör man välja engångsartiklar. De är både enklare att bära och förvånansvärt hållbara.
  • Kylväska – En av de största problem som en campare har är hur man ska kunna ta med sig mat på äventyret och samtidigt hålla maten fräsch. Lösningen kommer i form av en bra och högkvalitativ kylväska, som går att köpa både online eller i en fysisk butik. Det finns mängder av kylväskor att välja mellan, både mjuka och styva. En styv passar bäst om du vill förvara maten på campingen och en mjuk är mer behändig om du vill kunna ta med dig maten.
  • Väder och natur – Det är ju så med campingar att de oftast befinner sig i skog och mark, vilket för de flesta är hela meningen med att campa. När man är ute i naturen måste man dock räkna med att det kommer finnas en hel del insekter och mygg. Ta med dig en bra myggspray och satsa gärna på myggljus som ni kan ha tända på kvällen (ej i tältet). Glöm inte bort solskyddet!

Comments are closed.